Wafel orzechowy

4.5 (198 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pierwszy raz jadłam go u Cioci - od razu poprosiłam o przepis. Warto poświęcić czas na jego przygotowanie, zwłaszcza, jeśli lubi się orzechy :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 jajka
    ½ szklanki cukru
    1 szklanka orzechów (ok. 20 dkg)
    najlepsze są włoskie, ale można użyć laskowych
    1 opakowanie herbatników (podwójne)
    1 margaryna
    2 łyżki kakao
    1 opakowanie wafli tortowych
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafel orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki masy orzechowej 1. Jaja ubić na parze z cukrem. Po wystudzeniu dodać zmielone orzechy, pokruszone herbatniki i kakao. Na końcu wymieszać z rozpuszczoną margaryną. Wystudzoną masą smarować kolejne wafle. Gotowego wafla przykryć deską do krojenia i postawić na niej coś ciężkiego, żeby wafel się związał :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa orzechowa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować