Di gotuje
Pewnie każdy z Was zna i uwielbia szyszki z ryżu preparowanego, prawda? Najczęściej znane są te z krówkami, bądź rozpuszczonymi irysami... Takie jak robiło się dawniej. Ja prezentuje wersję z czekoladą, którą można urozmaicić na mnóstwo sposobów. Przykładowo do swoich pyszności możecie dodać ulubione bakalie, użyć masy o dowolnym smaku, czy przeróżnych produktów preparowanych, niekoniecznie ryżu. Moja rodzina i znajomi stwierdzili, że są to najlepsze szyszki jakie jedli.
4.5 (162 ocen)
Porady
(*) Formowałam kulki o wielkości pośredniej pomiędzy piłeczką pingpongową a tenisową. (**) Pomimo, że dodałam białą i ciemną czekoladę - moje szyszki minimalnie różniły się wyglądem, choć smakiem - tak. Ich kolor zależy od gatunku składników. Możecie dodać jeden rodzaj czekolady.
Komentarze