Szyszki ryżowe z czekoladą

5 (183 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

smakowite kuleczki ryżowe

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ryż preparowany ok. 120 gram
    100 gram masła
    400 gram kajmaku
    100 gram gorzkiej czekolady 70 %
    2 łyżki Amaretto, lub dowolny aromat np. rumowy
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle

Szyszki ryżowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla wrzucić połamaną czekoladę, dodać kajmak mieszając rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Do płynnej masy wlać Amaretto i dodać ryż preparowany.
    Wymieszać dokładnie.
    Ręce maczać w wodzie i formować kulki , układać pojedynczo na filii aluminiowej i lekko zmrozić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować