Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką

4.5 (141 ocen)

Nie ma to jak dużo witamin! Ta surówka jest doskonała jako dodatek do obiadu. Gości u mnie bardzo często. Serdecznie polecam, jest pyszna.

Składniki:

  • ½ kapusty pekińskiej
    1 duża marchewka
    ½ średniego jabłka
    ½ cebuli
    szczypiorek
    sok z cytryny
    sól, pieprz
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską posiekać. Marchewkę, jabłko oraz cebulę obrać, a następnie zetrzeć na tarce. Do dużej miski wrzucić kapustę oraz startą marchewkę, jabłko i cebulę. Wszystko dobrze przyprawić solą, pieprzem, cukrem. Skropić sokiem z cytryny i dodać natkę pietruszki. Całość dobrze wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu. Polecam!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kapusta pekińska Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować