Surówka z kapusty pekińskiej i chrzanem

5 (191 ocen)

  • 30 min

To lekko- ostra surówka doskonale pasująca do mięs jak i do ryb

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    1 marchewka
    1 jabłko
    1/2 czerwonej papryki
    1 łyżeczka chrzanu
    4 łyżki majonezu
    1 łyżeczka cukru
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno pokroić , marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach , jabłko i paprykę pokroić w kostkę.
    Przełożyć do miski dodać majonez , chrzan , cukier starannie wymieszać doprawić sola i pieprzem i jeszcze raz wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować