Surówka z jarmużu i jabłka

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek jarmużu
    1 jabłko
    2 łyżki suszonej żurawiny
    2 łyżki ziaren słonecznika
    2 łyżki ziaren dyni
    Kawałek cebuli
    Sól

    Sos:
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka musztardy Simon
    1 łyżka miodu
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z jarmużu i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście jarmużu umyć i osuszyć, pokroić na drobne części, posolić. Jabłka pokroić w słupki, cebulę na drobną kostkę. Jarmuż przełożyć do salaterki dodać pozostałe składniki, wymieszać. Wszystkie składniki sosu wymieszać i połączyć z surówką, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować