Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (146 ocen)

Prosta szybka i chrupiąca surówka.

Składniki:

  • Składniki:

    1/2 główki kapusty czerwonej
    1mała cebula
    1 duże jabłko
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka soku z cytryny
    2-3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :
    Czerwoną kapustę myję, drobno szatkuję i obficie posypuję solą. Odstawiam miskę z posiekaną kapustą na kilka minut. Następnie ugniatam dłońmi, tak żeby kapusta puściła sok i trochę zmiękła. Jabłko obieram ze skórki i ścieram na tarce na dużych oczkach. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Do kapusty dodaję starte jabłko i posiekaną cebulkę, mieszam. Na koniec dodaję do surówki majonez. Doprawiam do smaku sokiem z cytryny, pieprzem oraz cukrem. Surówkę podaję jako dodatek od obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować