ŚLEDŹ PO CYGAŃSKU

5 (166 ocen)

  • 2 godz. 5 min

Wyśmienicie nadają się na świąteczny stół i jako przystawka

  • 2 godz. 5 min

Składniki:

  • 1kg śledzi
    3 duże cebule
    2 ząbki czosnku
    1/2 słoiczka ogórków konserwowych
    mały słoiczek marynowanych grzybków
    1/2 szklanki oleju z pestek winogron
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    mały koncentrat
    sól,pieprz
    łyżeczka cukru
    mleko




Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczyć w mleku ok. 2 godziny.Cebulę ogórki konserwowe i grzybki pokroić w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.Olej z pestek winogron połączyć z musztardą,koncentratem
    odrobiną soli,cukrem, dodać pokrojone warzywa.Wymieszać schłodzić.Śledzie osuszyć pokroić na kawałki polać sosem z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować