Sałatka warstwowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy, studzimy.
2.Sos koperkowo- ziołowy rozprowadzamy w oleju i wodzie, a następnie mieszamy z ryżem. Tak przygotowany ryż układamy na dno szklanego półmiska. Na ryż wykładamy mięso. Następnie smarujemy łyżką majonezu. Dokładamy warstwę pokrojonej w kostkę papryki, następnie ogórek w takiej samej postaci. Doprawiamy solą i pieprzem, następnie łyżka majonezu. Na majonez wykładamy pokrojone w kostkę jajka, doprawiamy solą i pieprzem + łyżka majonezu. Na wierz dodajemy starty na tarce o dużych oczach ser. Smacznego
Komentarze