Roladki drobiowe z pieczarkami, marchewką i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki i cebulę pokroić w kosteczkę. Podsmażyć cebulkę na maśle. Następnie dodać pieczarki i marchewkę startą na tarce i smażyć aż odparują. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać ser pleśniowy i jeszczę chwilę smażyć, aż się ser rozpuści. Gotowy farsz odstawić do przestygnięcia.
Pierś z kurczaka pokroić w poprzek na plastry i rozbijamy tłuczkiem (cieniutko). Na plastrach kurczaka układamy farsz i zwijamy roladki. Obtaczamy w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Obsmażamy z każdej strony na złoty kolor i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na koniec wstawiamy je na ok 20 min do piekarnika w 100°c.
Komentarze