Rolada Serowa

4.49 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Rolada serowa to mój pomysł na coś innego.Nadaje się na kanapkę lub jako przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g żółtego sera
    200 g serków topionych z szynką
    1/2 czerwonej papryki
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    100 g szynki w plasterkach
    2 małe ogórki konserwowe
    pieprz czarny mielony
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółty ser pokroić w plastry.Poukładać równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia jeden przy drugim (lekko nakładając plastry na siebie) tak by tworzył prostokąt.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150C do momentu,aż ser się roztopi.(ok 10-15min).
    Resztę składników kroimy w drobną kosteczkę,łączymy z serkami topionymi ,doprawiamy pieprzem,następnie rozsmarowujemy masę po całej powierzchni przestudzonego żółtego sera i zwijamy w rulon.Tak przygotowaną roladę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na ok 2 godziny,aby całość się dobrze schłodziła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_05-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować