Rolada serowa to mój pomysł na coś innego.Nadaje się na kanapkę lub jako przekąska.
30 min
Składniki:
250 g żółtego sera
200 g serków topionych z szynką
1/2 czerwonej papryki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
100 g szynki w plasterkach
2 małe ogórki konserwowe
pieprz czarny mielony
1.Żółty ser pokroić w plastry.Poukładać równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia jeden przy drugim (lekko nakładając plastry na siebie) tak by tworzył prostokąt.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150C do momentu,aż ser się roztopi.(ok 10-15min).
Resztę składników kroimy w drobną kosteczkę,łączymy z serkami topionymi ,doprawiamy pieprzem,następnie rozsmarowujemy masę po całej powierzchni przestudzonego żółtego sera i zwijamy w rulon.Tak przygotowaną roladę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na ok 2 godziny,aby całość się dobrze schłodziła.
Komentarze