Rafaello na herbatnikach bez pieczenia

4.5 (160 ocen)

jest smaczny a przy tym nie wymaga dużo pracy.

Składniki:

  • 2 i 1/2 szklanki mleka
    3 żółtka
    2 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka cukru kryształu
    30 dag masła
    25 dag kokosu
    herbatniki ( 3 pojedyncze opakowania)
    niepełna szklanka adwokatu
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Rafaello

Rafaello na herbatnikach bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1/2 szklanki mleka roztrzepujemy żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i dodajemy rozpuszczone żółtka. Gotujemy budyń. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy przestudzony budyń, kokos i na końcu adwokat.
  • 2. Na desce rozkładamy folię, na niej układamy herbatniki (na wielkość brytfanny) na to masę ( mają być 4 takie warstwy) Na wierzchu powinien znajdować się krem posypany kokosem. Wkładamy do lodówki.

Porady

Ciasto jest najlepsze po kilku godzinach, jak herbatniki zmiękną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować