Parówki zawijane w cieście francuskim

4.5 (146 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Rolada jest bardzo fajnym urozmaiceniem naszego stołu.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ciasto Francuskie
    • 4 ogórki kiszone
    • 3 łyżki musztardy
    • 10 szt. Berlinek
    • 1 cebula
    • 20 dag sera żółtego
    • Białko z 1 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Parówki zawijane w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki 1. Składniki
  • układamy berlinki 2. 1. Ciasto Francuskie rozkładamy.
    2. Układamy parówki ( ja ułożyłam na szerokość 5 szt berlinek).
  • smarujemy 3. 3. Berlinki smarujemy musztardą.
  • ścieramy żółty ser 4. 4. ścieramy żółty ser
  • posypujemy 5. 5. Posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach.
  • ogórki 6. 6. Rozkładamy ogórki pokrojone w kostkę.
  • cebula 7. 7. Ogórki przykrywamy pokrojoną również w kostkę cebulą.
  • paseczki 8. 8. Nacinamy paski z każdego boku na ukos przeplatamy tak żeby powstała rolada.
  • paseczki 9. przeplatamy paseczki
  • paseczki 10. przeplatamy paseczki
  • Rolada 11. 9. Roladę smarujemy białkiem, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem.
    10. Pieczemy aż ciasto się zarumieni w 180 stopniach.
  • rolada 12. Smacznego

Porady

Rolada jest dobra na ciepło jak również na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować