Parówki w cieście francuskim z serem feta

4.51 (142 ocen)

  • 30 min

Niesamowita przekąska na imprezy, a także smaczna i szybka kolacja.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    3 parówki
    15 dag sera żółtego
    ¼ opakowania sera feta
    80 g koncentratu pomidorowego
    Oregano
    Bazylia
    Czosnek w proszku
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w cieście francuskim z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Ciasto francuskie dzielimy na 6 równych części.
  • smarujemy 2. Z koncentratu i przypraw robimy sosik, którym smarujemy każdy kawałek ciasta.
  • Feta 3. Na środku układamy pokrojony w kostkę ser feta.
  • ser żółty 4. Następnie posypujemy startym żółtym serem.
  • parówki 5. Parówki przekrajamy na pół i kładziemy na sery.
  • Zawijamy 6. Zawijamy ciasto z farszem i sklejamy (jak pierogi), po czym układamy w wysmarowanej masłem blaszce.
  • gotowe 7. Posypujemy odrobiną bazylii (jeśli ktoś lubi może też dodać jeszcze ser żółty) i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 180C na 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować