orzechowy mus

4.49 (143 ocen)

  • 30 min

puszysty orzechowy mus ,idealny w zimowe wieczory po długim dniu ciężkiej pracy.

  • 30 min

Składniki:

  • 40 g orzechów włoskich
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    1, 5 łyżeczki kawy
    3 jajka
    3 łyżki cukru trzcinowego zmielonego na cukier puder
    2 łyżki likieru czekoladowego
    150 g śmietanki 30%

Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy Kawy

Orzechowy mus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy prażymy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 – 15 minut.Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski i topimy w kąpieli wodnej.Uprażone orzechy dodajemy do czekolady, dolewamy śmietankę, kawę, cukier, likier i wszystko miksujemy za pomocą blendera.
    Dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę.
    Przekładamy do naczynek i wkładamy na godzinę do lodówki ,przed podaniem oprószamy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kawa Orzechy Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować