Ogórki z kurkumą i miodem

4.33 (205 ocen)

  • 30 min

Pyszne , świetnie sprawdzają się na imprezach jako przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 litr wody
    1 szklanka cukru
    1 szklanka octu 6%
    2 łyżki soli
    2 łyżki miodu
    1 łyżka kurkumy
    ziele angielskie
    liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.33 (205 ocen)

Zobacz również:

Korniszony Przystawki

Ogórki z kurkumą i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie tych ogóreczków jest bardzo proste. Zaczynamy od umycia malutkich ogóreczków i włożeniu ich do czystych słoiczków.
    Następnie przygotowujemy zalewę ze wszystkich składników wymienionych powyżej. Zalewę należy zagotować a następnie zalać nią ogórki. Pasteryzujemy około 10 minut i gotowe. Ogóreczki po tygodniu nadają się już do spożycia.

Porady

Jeśli lubicie ogóreczki o mocniejszym smaku polecam ocet 10%.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować