Ogórki w curry

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne ,lekko orientalne. Przepis na 14 słoików 0,5 l

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • ogórki
    Zalewa (proporcje):
    4 l wody
    300 ml octu
    4 łyżki soli
    niepełna szklanka cukru
    2 łyżki curry
    pieprz ziarnisty
    ziele angielskie
    liście laurowe
    główka czosnku
    gorczyca
    koper
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę gotujemy razem z solą ,cukrem ,curry i octem. Zalewę studzimy ,ogórki obieramy i kroimy na 4 cm kawałki. Przekładamy je do słoików ,dodajemy do każdego słoika kwiatostan kopru ,liść laurowy ,kilka ziarenek pieprzu ,pokrojony w plasterki czosnek (kilka płatków) ,kilka ziarenek gorczycy ,kilka ziarenek ziela angielskiego i zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować