Ogórki w curry

4.5 (179 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób

Pyszne ogóreczki do obiadu ale i nie tylko:)

  • 50 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 kg ogórków
    2 cebule

    Zalewa:
    1 litr wody
    1,5 szklanki cukru
    1,5 szklanki octu 10%
    1,5 łyżki soli
    3 łyżki curry

    Przyprawy:
    listki selera
    gorczyca
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przetwory z ogórków

Ogórki w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć, wysuszyć i ostrugać. Pokroić w słupki.
  • 2. Wodę, cukier, ocet, sól i curry zagotować. Do gorącej zalewy wrzucić pokrojoną w półksiężyce cebulę. Zdjąć z ognia i ostudzić.
    Do każdego słoika włożyć po listku selera, trochę ziaren gorczycy i pokrojone w słupki ogórki.
  • 3. Ostudzoną zalewę wymieszać i zalać nią ogórki w słoikach. Pasteryzować 2 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować