Składniki tranu czyli kwasy omega-3 i wit. D3 to jedne z najlepiej przebadanych substancji o udokumentowanym, niezwykle korzystnym wpływie na zdrowie. Kreatywni kucharze w luksusowych restauracjach od dawna wykorzystują tran do przygotowania niezwykle smacznych i zdrowych dań, gdyż łatwo nim podbić smak zup, sosów czy makaronów. Nie dziwi, że teraz zapanowała moda na tran, każdy chce wzmocnić odporność najbliższych. 

Zadbaj o zdrowie w najbardziej naturalny sposób
Najpopularniejszy w Polsce  jest norweski Tran Möller’s, a jego bardzo przydatną w kuchni cytrynową wersję można kupić w każdej aptece czy w sklepach Rossmann. Jedna czy dwie łyżeczki tranu dodanego do potrawy podkręca smak i  pozwala w łatwy sposób uzupełniać dietę w odpowiednią porcję kwasów omega-3 i witamin potrzebnych dla zdrowia. Zaskocz rodzinę apetycznym daniem i poczujcie się jak w luksusowej restauracji!

Modne zdrowe przepisy z tranem
Zupa z batatów, aromatyczna bruschetta czy klasyczna sałatka ziemniaczana z odrobiną cytrynowego Tranu Moller’s? To możliwe. Ciekawe przepisy znajdziecie na profilu  @mollerspolska.

Przepis na pyszne, pikantne Penne Arabiata z tranem cytrynowym 
Wypróbuj nasz pikantny przepis z tranem cytrynowym i płatkami chili! To bardzo smaczne i zdrowe danie dla całej rodziny. Przepis wystarczy na 4 porcje, dla smaku możesz dodać nieco więcej chili. To doskonała propozycja na obiad dla rodziny lub znajomych. Jeśli chcesz, możesz dodać mięso. 

Składniki: • 450 g makaronu penne • Oliwa z oliwek • 1 zgnieciony ząbek czosnku • Czerwona papryka (płatki chilli) • 800 g obranych, ręcznie ugniecionych pomidorów • 60 g parmezanu • Niewielka garść świeżej pietruszki • Masło do smażenia • 3 łyżki stołowe tranu Moller’s o smaku cytrynowym 

Sposób przygotowania: 1. Przygotuj makaron zgodnie z instrukcjami umieszczonymi na paczce 2. W międzyczasie umieść w garnku masło, płatki chilli oraz czosnek. Smaż całość do momentu, aż czosnek nabierze złotego koloru 3. Dodaj pomidory. Kiedy makaron będzie gotowy dodaj go do sosu 4. Smaż aż do zagęszczenia zmiksowanego sosu 5. Odłącz ogień, dodaj ser i pietruszkę 6. Dopraw solą i polej tranem Möller’s o smaku cytrynowym przed podaniem.

Smacznego!