Naleśniki z twarogiem, cebulą i szynką

4.47 (195 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i niezwykle sycące naleśniki. Świetnie sprawdzą się na kolację.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
    3 szklanki mąki
    3 szklanki wody
    4 jajka
    szczypta soli

    FARSZ:
    400 g twarogu półtłustego
    2 średnie cebule
    150 g szynki w plasterkach (wędliny)
    2 łyżki kefiru
    sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.47 (195 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Wędliny Szynki Ser

Naleśniki z twarogiem, cebulą i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników miksujemy jednolite ciasto. Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju.
  • 2. Cebule obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Szynkę kroimy w kosteczkę i razem z pokrojoną cebulą podsmażamy na oleju. Na koniec cebulę i szynkę dokładnie mieszamy z twarogiem, dodajemy kefir, doprawiamy do smaku.
  • 3. Przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki, zwijamy w dowolny sposób.

Porady

Naleśniki te świetnie smakują ze świeżym ogórkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Sery Szynka Twaróg Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować