Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym

4.49 (196 ocen)

  • 30 min

Błyskawiczny makaron, szybki obiad, coś pysznego :)

  • 30 min

Składniki:

  • Makaron spaghetti
    Mrożony szpinak
    śmietana 18% lub 30%
    sól, pieprz wg uznania
    ząbek czosnku
    mała cebulka
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
    Na patelnię dodajemy masło, gdy się rozpuści wrzucamy kostki szpinaku (ilość w zależności od ilości osób). Gdy szpinak się rozmrozi dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę lub drobno pokrojony. I cebulę. Podlewamy odrobiną wody. Gdy ze szpinaku i wody powstaje na patelni delikatny sosik hartujemy śmietanę i dodajemy do szpinaku. Mieszamy wszystko. Gdy śmietana zgęstnieje szpinak jest gotowy do podania.

Porady

Danie posypane odrobiną startego, żółtego sera jest jeszcze lepsze. :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować