Łazanki z młodą kapustą i boczniakami

4.5 (169 ocen)

  • 60 min

Po prostu pycha...młoda kapusta ,koperek i łazanki...mmm!!!!

  • 60 min

Składniki:


  • mała kapusta
    cebula
    200 g boczniaków
    makaron łazanki
    pęczek koperku
    sok z cytryny
    kilka parówek
    2 łyżki masła
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki z młodą kapustą i boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę siekamy i razem z pokrojonymi w paski boczniakami podsmażamy na maśle. Kapustę szatkujemy ,dodajemy cebulę i boczniaki i dusimy 35 min w szklance wody dosypując łyżeczkę soli.
    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Osączamy i dodajemy do kapusty razem z posiekanym koperkiem i parówkami pokrojonymi i podsmażonymi na suchej patelni. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować