Kruche ciasteczka buźki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Foremki zamówione na Aliexpress już dawno czekały na swoją kolej. Wciąż brakowało mi jednak czasu, ale w końcu znalazłam popołudnie by przygotować kruche ciasteczka. Może nie są idealne, ale są bardzo kruche i smaczne.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na kruche ciasto:
    * 250 g mąki pszennej
    * 200 g masła, zimnego, pokrojonego w kostkę
    * 100 g cukru pudru, przesianego
    * szczypta soli
    *2 żółtka

    Opcjonalnie:
    * dżem/powidło do przełożenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Kruche ciasteczka

Kruche ciasteczka buźki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieszczamy na stolnicy. Zarabiamy ciasto i owijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i umieszczamy na stolnicy. Możemy wcześniej podzielić na 2 części. Wałkujemy, po czym wycinamy ciasteczka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, po czym nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut, do lekkiego zarumienienia.

    Jeżeli mamy ochotę to możemy posmarować je ulubionym dżemem lub powidłem ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować