Krem mascarpone gęsty

4.19 (305 ocen)

  • 15 min

Krem mascarpone gęsty to smaczny dodatek do wielu ciast i tortów.

  • 15 min

Składniki:

  • serek mascarpone 250 g
    śmietana tortowa 36% lub 30 % 250 g
    cukier puder 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.19 (305 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Krem mascarpone gęsty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1l9cq80 1. Śmietaną i ser mascarpone mocno schładzamy.
  • image-1yjinmf 2. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder.
  • image-2aabinb 3. Do ubitej śmietany dodajemy ser mascarpone i dalej ubijamy do połączenia (nie za długo).
  • 4. W ten sposób uzyskujemy gęsty krem mascarpone, którym możemy posmarować biszkopt lub inne ciasta.

Porady

Do kremu możemy dodać kakao, czekoladę itp. by uzyskać krem o zdecydowanym smaku dodawanego składnika

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź też przepis na rurki z kremem!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować