Kotleciki z jajek

4.5 (195 ocen)

  • 25 min

Co można wyczarować z jajek? Może kotleciki idealne na ciepło z ziemniakami i surówką lub na zimno do kanapek.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na ok 4 kotlety:
    4 jajka,
    pęczek szczypiorku,
    sól,
    pieprz,
    bułka tarta,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 jajka gotujemy na twardo, hartujemy, obieramy i drobno siekamy lub rozgniatamy widelcem. Szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do jajek, wbijamy 1 jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy na jednolitą masę (jeśli jest zbyt rzadka podsypujemy bułką tartą). Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować