Kokosowe kostki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Oddzielamy żóltka od białek.Białka ubijamy na sztywno.Ciągle miksując dodajemy po żółtku,następnie dosypujemy cukier,mąkę z proszkiem do pieczenia(nie przerywając miksowania).Pieczemy ok.25 minut w 170 st.w blaszce 24x35.
2.Studzimy biszkopt,kroimy go na kwadraciki,prostokąciki,jak kto woli.Z tej blaszki wyjdzie ok.26 kawałeczków.
3.polewa:
Margaryne roztapiamy w rondelku,studzimy.Do miski dajemy smietanę,mieszamy z cukrem pudrem,kakao.Dodajemy wystudzona margarynę,dokładnie mieszamy.
4.Każdy kawałeczek po kolei nadziewam na widelec,maczam w czekoladzie nastepnie w wiórkach kokosowych.
5..Układam na blaszce.Odstawiam do stężenia do lodówki.
Komentarze