KOKOSOWE KOSTKI

5 (183 ocen)

  • 50 min

Dla lubiących kokos,mleczną słodką czekoladę i delikatny biszkopt-coś idealnego!

  • 50 min

Składniki:

  • ciasto:
    6 jajek
    15 łyżek maki
    15 łyżek cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    opakowanie 250 g wiórków kokosowych
    polewa:
    kostka margaryny
    7 łyżek cukru pudru
    7 łyzek smietany
    2 łyzki kakao
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Kokosanki

Kokosowe kostki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczemy biszkopt 1. Ciasto:
    Oddzielamy żóltka od białek.Białka ubijamy na sztywno.Ciągle miksując dodajemy po żółtku,następnie dosypujemy cukier,mąkę z proszkiem do pieczenia(nie przerywając miksowania).Pieczemy ok.25 minut w 170 st.w blaszce 24x35.
  • kroimy w kwadraciki 2. Studzimy biszkopt,kroimy go na kwadraciki,prostokąciki,jak kto woli.Z tej blaszki wyjdzie ok.26 kawałeczków.
  • polewa smak mlecznej czekolady 3. polewa:
    Margaryne roztapiamy w rondelku,studzimy.Do miski dajemy smietanę,mieszamy z cukrem pudrem,kakao.Dodajemy wystudzona margarynę,dokładnie mieszamy.
  • maczamy w polewie 4. Każdy kawałeczek po kolei nadziewam na widelec,maczam w czekoladzie nastepnie w wiórkach kokosowych.
  • odstawiamy do stężenia 5. .Układam na blaszce.Odstawiam do stężenia do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kokos Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować