Kawa z masłem orzechowym

4.98 (165 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Jeśli rezygnujecie ze śniadań a kawa to pierwsza rzecz, o której myślicie po przebudzeniu - to może pomyślcie o jej zdrowszej wersji? Prezentowana kawa jest idealną propozycją na rozpoczęcie dnia z wigorem, ponieważ nic tak nie pobudza, jak kofeina połączona z naturalnym tłuszczem. I co więcej... taki napój niezwykle syci! Masło orzechowe rewelacyjnie łączy się z gorzkimi smakami oraz jest wielką skarbnicą wielu witamin i minerałów.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1/2 szklanki świeżo zaparzonej kawy
    3/4-1 szklanka mleka (według upodobań)
    2-3 łyżeczki masła orzechowego
    Opcjonalnie:
    syrop z agawy do posłodzenia (można użyć dowolnego "słodzidła")
Wystaw ocenę:

4.98 (165 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kawy

Kawa z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko przelać do rondelka i podgrzać z masłem orzechowym, a następnie zblendować, aby było bardziej jednolite.
    (Etap blendowania można pominąć.)
    Całość przelać do kubka z zaparzoną kawą, wymieszać i dosłodzić według smaku.
    Ja dodatkowo napój posypuję cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować