Karczek pieczony

4.5 (199 ocen)

Pieczony karczek świetnie nadaje się na niedzielny obiad. Dzięki temu, że pieczemy go w folii mięso nie obsycha, jest soczyste i pięknie pachnie.

Składniki:

  • 2kg karczku
    pół główki czosnku
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karczek pieczony 1. Karczek obsypujemy obficie przyprawami. Nacinamy w kilku miejscach i wkładamy pokrojony w grube paski czosnek. Zostawiamy na pół godziny. Mięso wkładamy w rękaw do pieczenia i zabezpieczamy z obu stron. Pieczemy ok 2 godzin w temperaturze 200oC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować