Ciasto biszkoptowo - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Jajka ubić z cukrem, wsypać mąkę z kakao i proszkiem,
wymieszać.Blaszkę o wymiarach 25x35 natłuścić, w to wlać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (180*C), piec 35 - 40 min.
2.Ciasto kokosowe
Białka ubić z cukrem. Wsypać wiórki wymieszane z proszkiem. Ciasto
wlać do natłuszczonej, wyłożonej papierem blaszki (25 x 35). Wstawić do
nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temperaturze 180*C.
3.Masa budyniowa
Do 1,5 szklanki mleka wsypać mąkę i budyń. Dodać jajko, roztrzepać.
Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać cienkim strumieniem jajko z
mąką. Stale mieszając ugotować budyń. Masło utrzeć. Dodawać zimny
budyń, ucierać.
Komentarze