KREM: pół litra mleka, po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, 3 żółtka, cukier waniliowy, 5 łyżek cukru, kostka masła
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto biszkoptowo - kokosowe
1.
1. Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i ciągle ubijając dodawać na przemian mąki zmieszane z proszkiem i wodę. Ciasto wylać do tortownicy lub kwadratowej formy. Upiec.
2. Białka przeznaczone na ciasto kokosowe ubić, dodać cukier, wiórki i upiec w tej samej tortownicy w której piekł się biszkopt.
3. Z mleka, żółtek, cukru waniliowego i mąki ugotować budyń. Utrzeć kostkę masła z cukrem, dodać przestudzony budyń i utrzeć na gładki krem.
4. Biszkopt posmarować kremem i nakryć ciastem kokosowym.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze