Ciasto biszkoptowo - kokosowe

  • wyświetlono: 560 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Stary przepis ale ciasto przypadnie do gustu każdemu kto lubi wiórki kokosowe

Składniki

BISZKOPT: 4 jaja, 1 szkl. cukru, po pół szkl. mąki pszennej i ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki wody

CIASTO KOKOSOWE: 4 białka, 1 szkl. cukru, 20 dag wiórek kokosowych

KREM: pół litra mleka, po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, 3 żółtka, cukier waniliowy, 5 łyżek cukru, kostka masła

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto biszkoptowo - kokosowe

  • 1. 1. Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i ciągle ubijając dodawać na przemian mąki zmieszane z proszkiem i wodę. Ciasto wylać do tortownicy lub kwadratowej formy. Upiec.
    2. Białka przeznaczone na ciasto kokosowe ubić, dodać cukier, wiórki i upiec w tej samej tortownicy w której piekł się biszkopt.
    3. Z mleka, żółtek, cukru waniliowego i mąki ugotować budyń. Utrzeć kostkę masła z cukrem, dodać przestudzony budyń i utrzeć na gładki krem.
    4. Biszkopt posmarować kremem i nakryć ciastem kokosowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciebiszkoptkremwiórki kokosowe

Komentarze

Podobne przepisy

Rafaello - ciasto bez pieczenia

Dodane przez: StudentsKitchen

Rafaello - kokosowe ciasto bez pieczenia

Rafaello - kokosowe ciasto bez...

Ciasto makowo kokosowe

Dodane przez: Bo-Bożena

Ciasto makowo-kokosowe

Puszysty biszkopt , aksamitna masa...

Ciasto kokosowe z malinami

Dodane przez: Kuchnia Marty

Ciasto kokosowe z malinami

Dziś miałam ochotę na połączenie...

Puszyste ciasto kokosowo-serowe

Dodane przez: Kameleon

Puszyste ciasto kokosowo-kokosowe

Dla amatorów smaku i aromatu kokosu,...

Ciasto kokosowo orzechowe

Dodane przez: alaaa

Ciasto kokosowo-orzechowe

Na świątecznym stole nie może też...

Ciasto malinowo - kokosowe

Dodane przez: Patrycja33

Ciasto malinowo - kokosowe

W dzisiejszej odsłonie ciacho malinowo-...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE