Ciasto biszkoptowo - kokosowe

3 (2 ocen)

Stary przepis ale ciasto przypadnie do gustu każdemu kto lubi wiórki kokosowe

Składniki:

  • BISZKOPT: 4 jaja, 1 szkl. cukru, po pół szkl. mąki pszennej i ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki wody

    CIASTO KOKOSOWE: 4 białka, 1 szkl. cukru, 20 dag wiórek kokosowych

    KREM: pół litra mleka, po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, 3 żółtka, cukier waniliowy, 5 łyżek cukru, kostka masła
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto biszkoptowo - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i ciągle ubijając dodawać na przemian mąki zmieszane z proszkiem i wodę. Ciasto wylać do tortownicy lub kwadratowej formy. Upiec.
    2. Białka przeznaczone na ciasto kokosowe ubić, dodać cukier, wiórki i upiec w tej samej tortownicy w której piekł się biszkopt.
    3. Z mleka, żółtek, cukru waniliowego i mąki ugotować budyń. Utrzeć kostkę masła z cukrem, dodać przestudzony budyń i utrzeć na gładki krem.
    4. Biszkopt posmarować kremem i nakryć ciastem kokosowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować