Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe

4.5 (199 ocen)

  • 15 min

Pyszne ciasto do kawy

  • 15 min

Składniki:

  • Biszkopt
    2 łyżeczki proszek do pieczenia,
    1 łyżka mąka ziemniaczana,
    1/2 szkl cukier,
    6 szt jajka,
    1 szkl mąka,
    1 łyżka ocet 10%,
    MASA BRZOSKWINIOWA
    brzoskwinie -1 puszka duża
    budyń śmietankowy -2 opak
    cukier -2 łyżki
    sok pomarańczowy -2 szkl
    WIERZCH CIASTA
    śmietana 36%-0,5 l
    śnieżki -2 opak
    czekolada gorzka starta -3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe 1. BISZKOPT
    Białka oddzielić od żółtek Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka,ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Piec 25 minut w 170 stop. na dużej blasze.
  • 2. MASA BUDYNIOWA
    Zlać sok z brzoskwiń. Brzoskwinie zmiksować w blenderze, dodać do soku pomarańczowego,przelać do garnka, zagotować. Budynie rozmieszać w soku zlanym z brzoskwiń,wlać na gotujący się sok pomarańczowy,mieszając zagotować. Gorący budyń wylać na biszkopt, ostudzić.
  • 3. WIERZCH CIASTA
    Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno,dodać śnieżki ubijając jeszcze ok.4 minut. Ubitą śmietanę wyłożyć na ostudzoną masę budyniową,posypać startą na tarce czekoladą. Ciasto schłodzić w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować