Dodatki
- brzoskwinie z puszki
- 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto brzoskwiniowe
1.
Biszkopt
Białka ubić dodać żółtka i cukier utrzeć. Dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - wymieszaj. Piec 25 minut w temp 180.
2.
Krem jogurtowy
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. Kremówkę ubić z cukrem dodać jogurt i żelatynę dobrze połączyć.
3.
Masa brzoskwiniowa
Budynie rozmieszać w 1/2 szklance soku brzoskwiniowego. Resztę soku zagotować dodać rozpuszczony budyń ugotować. - ostudzić
4.
Przełożenie ciasta
Biszkopt - połowa masy brzoskwiniowej - następnie połowa masy jogurtowej - brzoskwinie - resztę masy jogurtowej - masa brzoskwiniowa - galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu gdy zacznie tężec wylać na ciasto - schłodzić
PP_09-2013
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze