Bananowe muffiny

4.5 (165 ocen)

  • 10 min

To moje pierwsze muffiny jakie wykonałam. Są słodkie, aromatyczne i wspaniale wilgotne :)

  • 10 min

Składniki:

  • NA 12 SZTUK

    1 i 3/4 filiżanki mąki pszennej
    1/2 filiżanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    1/4 łyżeczki soli
    65g pokruszonej białej czekolady
    2 jaja
    1/2 filiżanki masła rozpuszczonego
    3 dojrzałe banany
    1 łyżeczka wanilii
    * mleko wg uznania
    oliwa
    płatki migdałowe do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Bananowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre.
  • 2. Wymieszane mokre składniki dodajemy do suchych. Dodajemy obrane i rozgniecione banany. Mieszamy delikatnie do wymieszania się składników ale pozostawiamy grudki.
  • 3. Wykładamy na blachę do muffin posmarowaną oliwą lub wyłożoną papilotkami. Posypujemy płatkami migdałowymi.
  • 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować