zupa fasolowa z pieczarkami i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jeśli nie macie czasu na dwudaniowy obiad to z powodzeniem można przygotować taką właśnie zupę. Jest gęsta, sycąca, a przede wszystkim bardzo smaczna. Zawiera moje ulubione składniki, które idealnie komponują się razem tworząc oryginalny, wyrazisty smak.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Puszka czerwonej fasoli
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    Kilka ząbków czosnku
    Kilka dużych suszonych pomidorów w oleju
    Marchewka
    Pietruszka
    0,5 kg schabu
    Kilka ziaren ziela angielskiego
    Kilka liści laurowych
    Mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    Około 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    Sól, pieprz
    Przyprawa do mięsa wieprzowego
    Olej
    Około 2 litry wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa z pieczarkami i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyj, osusz i pokrój w kostkę. Obsyp przyprawą do mięsa wieprzowego i odstaw na kilka godzin do zamarynowania. Następnie przesmaż mięso około 10 minut na oleju. Cebulę obierz, pokrój i także usmaż na oleju. Potem przełóż razem z mięsem do osobnego garnka, wrzuć ziele angielskie, liście laurowe, obraną i pokrojoną pietruszkę ,marchewkę i pieczarki . Zalej całość 2 litrami wody. Gotuj , aż składniki będą miękkie. Pod koniec gotowania wrzuć rozdrobnione suszone pomidory, rozgnieciony czosnek oraz fasolę wraz z zalewą. Koncentrat rozmieszaj z mąką ziemniaczaną, niewielką ilością wody i wlej do zupy. Zagotuj chwilę. Na końcu przypraw zupę solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować