Żołądki drobiowe z pieczarkami i ryżem basmati

4.5 (182 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

pyszne danie z żołądków drobiowych.......

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż basmati w saszetkach: 4 sztuki
    - żołądki drobiowe: 500 gramów
    - pieczarki: 300 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - sos ostrygowy: 1 łyżka
    - pieprz kolorowy: 0.25 łyżeczki
    - papryka słodka: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka
    - maggi: 1 łyżeczka
    - Posiekany koperek: 1 łyżka
    - olej do smażenia: 4 łyżki
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe z pieczarkami i ryżem basmati - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żoładki drobiowe z pieczarkami i ryżem basmati 1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    Żołądki dokładnie umyć.
    Głęboką patelnię rozgrzać, wlać oliwę i wrzucić umyte żołądki.
    Podsmażyć na rumiano.
  • Żoładki drobiowe z pieczarkami i ryżem basmati 2. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka, dodać do żołądków I PODSMAŻYĆ.
    Pieczarki oczyścić, pokroić i również dodać do żołądków i cebuli.
    Podsmażać do momentu odparowania wytworzonego soku.
    Dodać sos ostrygowy i pozostałe przyprawy do smaku.
  • 3. Dodać pokrojony koperek.
    W 1/4 szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i wlać do patelni mieszając.
    Zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić.
    Na talerz wyłożyć ryż, dookoła wyłożyć żołądki i danie gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować