Zielone szparagi z pomidorami i mozzarellą

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

Po prostu kochamy szparagi ,więc robimy je na wszystkie możliwe sposoby. A co...jest sezon ,więc trzeba korzystać.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg cienkich zielonych szparagów
    2 młode cebule ze szczypiorkiem
    200 g pieczarek
    3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki
    3 łyżeczki listków tymianku
    500 g małych pomidorów
    sól morska
    pieprz
    250 g mozzarelli
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zielone szparagi z pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zielone szparagi z pomidorami i mozzarellą 1. Szparagi umyłem i osuszyłem. Od szparagów odciąłem zdrewniałe końce, pokroiłem na kawałki długości 4 cm. Cebulę i pieczarki oczyściłem. Cebulę pokroiłem w krążki, grzyby na plasterki. W garnku podgrzałem 2 łyżki oliwy , dusiłem na małym ogniu szparagi razem z cebulą, pieczarkami, pietruszką i dwoma łyżeczkami tymianku. Pomidory umyłem, pokroiłem w ósemki, dodałem do potrawy. Wszystko posoliłem i popieprzyłem.
    Mozzarellę pokroiłem w kostkę, posoliłem, popieprzyłem, polałem resztą oliwy, posypałem pozostałym tymiankiem. Dodałem do szparagów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować