ZIELONE SZPARAGI DO OBIADU

4.5 (184 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Zielone szparagi do obiadu - danie dla miłośników szparagów.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -ok. 1 kg. zielonych szparagów
    -sól
    -cukier
    -gotowy sos serowy

    ziemniaki
    pieczeń z sosem
    kotleciki mielone
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos serowy Dodatki

Zielone szparagi do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szparagi 1. Przygotować szparagi.
  • przełamanie szparaga 2. Przełamać i odrzucić zdrewniałą część.
  • szparagi umyte 3. Umyć pod bieżącą wodą.Dokładnie główki, bo tam najwięcej piasku.
  • szparagi ugotowane 4. Ugotować w posolonej i pocukrowanej kipiącej wodzie, ok. 5 min.Wybrać łyżką cedzakową, albo szczypcami.
  • sos 5. Gotowy sos, podgrzać nie zagotować.
  • szparagi z sosem 6. Sosem polać szparagi na talerzu.
  • danie obiadowe 7. Zielone szparagi podawać z ziemniakami i pieczenią z sosem
  • kotleciki w/g Babeczki 35 8. Do wyboru można podać, kotleciki.
    w/g http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zlociste-kotleciki-5
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zielone szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować