Zielone szparagi z masłem i bułką tartą

4.42 (213 ocen)

  • 30 min

Sezon na szparagi trwa. Chociaż na targu widziałam je już dużo wcześniej. U mnie wczoraj zakupione po raz pierwszy zielone szparagi zrobiłam po prostu z bułka tartą. Skoro S zjadł do obiadu to znaczy się, że były pyszne!

  • 30 min

Składniki:

  • * pęczek zielonych szparagów
    * 3 łyżki masła
    * 2 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.42 (213 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zielone szparagi z masłem i bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Końcówki szparagów odciąć lub lekko ułamać. Wodę osolić, dodać łyżeczkę cukru. Szparagi obgotować przez 15 minut, odcedzić. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, lekko osolić. Przesmażyć i polać szparagi. Podawać ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować