Zielone szparagi z pomidorami

4.98 (187 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g zielonych szparagów
    1 cebulka ze szczypiorkiem
    70 g pieczarek
    3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    łyżeczka tymianku
    200 g pomidorów
    mozzarella
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone szparagi z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Od szparagów odciąłem zdrewniałe końce ,pokroiłem na 4 cm kawałki. Cebulkę pokroiłem w krążki ,szczypior posiekałem. Pieczarki oczyściłem i pokroiłem na 4. W garnku podgrzałem 2 łyżki oliwy ,10 min dusiłem szparagi ,cebulkę ze szczypiorkiem ,natkę pietruszki ,pieczarki ,dodałem tymianek. Pomidory pokroiłem w ósemki. Dodałem do potrawy i dusiłem kolejne 10 min. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Mozzarellę pokroiłem w kostkę ,posoliłem ,popieprzyłem i wymieszałem z resztą oliwy. Dodałem do szparagów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować