Ciasto zebrowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto jasne:
białka ubic na sztywno, utrwalić cukrrem i dodać pozostałe skłądniki. Wszystko wymieszać.
Ciasto ciemne: Zółtka i całe jaja utrzeć z cukrem, dodać mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem. Doodac olej i wymieszać
Na blache wykładać kupkami ciasta. Widelcem można przeciągnąćpo nich żeby zrobił sie fajny wzorek po pieczeniu. Piec w 180 st.
Ugotować budyń i utrzeć mase budyniową z 0,5 kostki masła i 0,5 kostki margaryny.
Zaparzyć kawę z 1 łyżeczki w 0,5 szkl. wody.
2 galaretki rozpuścic w 2 szkl. wody i pozostawić do stężenia.
Wystudzone ciasto przekroic na pół, dac pół masy budywniowej, następnie biszkopty moczyć w kawie i układać na masie. Na to wylać stężejącą galaretkę i na to resztę masy. Przykryć drugą częścią placka.
Komentarze