Ciasto brzoskwiniowa rozkosz

4.49 (144 ocen)

  • 60 min

Jest to ulubiony placek mojej rodziny.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt- 6 jaj, 6 łyżek mąki pszennej, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 1 szklanka cukru, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa - 600ml śmietany kremówki 30%, 3 łyzki cukru pudru, 250g twarogu, 1 galaretka cytrynowa

    1 dżem brzoskwiniowy, 1/2 paczki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto brzoskwiniowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt :Ubić białka z cukrem, następnie dodać żółtka. Całość zmiksuj. Stopniowo dodawaj mąką ziemniaczaną i pszenną wraz z proszkiem. Piecz w piekraniku rozgrzanym do 175st C. przez 30 minut.Biszkopt ostudzić, przekroić na pół.

    Masa: Galaretkę rozpuśić w 1/2 szklanki wody, odstawić do osłudzenia.Twaróg rozdrobnić widelcem.Śmietanę ubić z cukrem pudrem, stopniowo dodawać twaróg oraz tężejącą galaretkę. Gotową masę wylać na biszkopt, przykryć drugą warstwą. Na wierzchu posmarować dżemem brzoskwiniowym a następnie posypać płatkami migdałowymi.

    Włożyć do lodówki na 2 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować