Żeberka w sosie pieczeniowym

4.48 (187 ocen)

moja mama nauczyła mnie tej potrawy - mój brat jest bardzo wybredny, a te żeberka akurat przypadły mu do gustu

Składniki:

  • - 80 dag - 1kg mięsnych żeberek <najlepiej pasków> ,
    - 2 sosy pieczeniowe z torebki <jeden jasny, drugi ciemny>,
    - przyprawa do żeberek lub zwykła przyprawa do żeberek,
    - pieprz,
    - olej,
Wystaw ocenę:

4.48 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Sosy

Żeberka w sosie pieczeniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wcześniej namoczone żeberka po porcjować na nie duże paski.

    2. Obsmażyć w garnku lub rondlu ''na różowo''.

    3. Podlać wodą, i dusić do miękkości.
    Gdy woda wyparuje to jeszcze niewielką ilość dolać.

    4. Popieprzyć.

    5. Sosy rozrobić z niewielką ilością zimnej wody ,

    6. Zalać żeberka , zagotować.


    PS. sos można urozmaicić np dodając cebulę lub jak ktoś lubi zabielając go np, śmietaną - nasza rodzinka jednak ze względu na brata tego nie robi...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować