Żeberka w miodzie

4.47 (172 ocen)

  • 1 min

Uwielbiam gotować dla mojej rodziny.

  • 1 min

Składniki:

  • - 1 kg żeberek,
    - sól,
    - pieprz,
    - olej.

    Sos:
    - 2 duże cebule,
    - 5 ząbków czosnku,
    - pół słoiczka przecieru pomidorowego,
    - 4 łyżki miodu,
    - pół szklanki octu,
    - sól,
    - pieprz,
    - bazylia,
    - majeranek.
Wystaw ocenę:

4.47 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka w miodzie i sosie pomidorowym 1. Żeberka pokroić na kawalki,posypac solą i pieprzem,zostawic na pół godziny. Potem zrumienic na gorącym oleju. Odlożyc do żaroodpornego naczynia. Przygotowac sos. Na tłuszczu od smazenia zeberek dusic pokrojoną cebule i posiekany czosnek. Dodac miod, ocet, przecier i przyprawy wedlug uznania. Dusic 15 minut. Sosem zalac żeberka, przykryc naczynie i dusic w piekarniku do miekkosci.

Porady

Proszę nie zrażać się zapachem octu,później nie czuć go wogóle.Przepis kilkakrotnie wypróbowany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować