Zapiekanka łasucha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki szorujemy i gotujemy. Studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Miąższ i ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy.
2.Mięso smażymy na oleju. Doprawiamy. Dodajemy warzywa. Smażymy kilka minut.
3.Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy
w plasterki.
4.W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian: ziemniaki, mięso z warzywami i jajka. Polewamy śmietaną. Pieczemy 15 minut w temperaturze 170 °C. Polewamy keczupem lub majonezem.
Porady
Rady redakcyjnej kucharki Krystyny
● Białą paprykę można zastąpić żółtą lub pomarańczową.
● Do mięsa warto dodać zmiażdżony ząbek czosnku.
Komentarze