Zapiekane pałki z kurczaka z pieczarkami.

4.5 (191 ocen)

  • 50 min

Zachęcam do wypróbowania kurczaka z brązowymi pieczarkami i boczkiem. Danie proste, w sumie samo się robi ;) składniki ogólnodostępne i przede wszystkim jest pyszne.

  • 50 min

Składniki:

  • 300 g brązowych pieczarek,
    1 kg pałek z kurczaka,
    125 g boczku wędzonego,
    2 duże cebule,
    2 ząbki czosnku,
    sól,pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane pałki z kurczaka z pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki z cebulką 1. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na rumiane skwarki,gdy będzie podsmażony wybierz łyżką na talerz.
    Pieczarki oczyść i pokrój grubo (najlepiej tylko na 4). Cebulę obierz i pokrój w piórka.
    Pieczarki i cebulę podsmaż na tłuszczu pozostałym po smażeniu się boczku, dopraw do smaku solą i pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • Potrawa przed pieczeniem. 2. Pałki z kurczaka opłucz, oprósz solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką.
    Wyłóż na dno zaczynia do zapiekania, na pałki ułóż podsmażone pieczarki z cebulą i boczek.
    Piecz pod przykryciem 40 minut w temp. 180ºC.
    Podaj z ziemniakami i ulubioną surówką.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Drób Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować