Winogronowy deser jogurtowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo lekki i zdrowy deser ze świeżymi owocami. Sprawdzi się jako słodka przekąska dla małych i dużych.

  • 20 min

Składniki:


  • 100 g winogron ciemnych,
    100 g winogron jasnych,
    300 ml jogurtu naturalnego,
    4 łyżki cukru,
    żelatyna 1,5 łyżeczki,
    gorąca woda 2-3 łyżki,
    otręby granulowane 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Wina

Winogronowy deser jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podaję proporcje na 3 porcje. Winogrona płuczemy i suszymy. Większe z nich kroimy na 2 części. Kilka małych winogron odkładamy do dekoracji. Jogurt mieszamy z cukrem aż do jego rozpuszczenia. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Następnie łączymy ją z jogurtem i przelewamy do szklaneczek. Do masy wkładamy winogrona. Odstawiamy do stężenia. Gdy deser stężeje wykładamy pozostałe winogrona i całość posypujemy otrębami granulowanymi. Życzę smacznego :)

Porady

Zamiast otrąb można użyć pełnoziarnistych ciasteczek (pokruszonych).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować