Winogronowiec z ananasem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wbrew pozorom to szybkie ciasto, zrobiłam je wieczorem. Polecam do kawyWinogrono jest dostępne cały rok także polecam

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:

    3 jajka
    3 łyżki płaskie maki tortowej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki cukru

    masa:
    600 ml śmietanki kremówki 30 %
    1 galaretka malinowa
    1 kiść winogrono zielone

    1 galaretka malinowa
    1 puszka ananas krojony
    winogrono do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki Wina

Winogronowiec z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt upieczony 1. Białka ubijam na sztywno mikserem, dodaję cukier i dalej ubijam. Dodaję po jednym żółtku dalej ubijając. Mąki przesiewam i mieszam, następnie dodaję stopniowo do ubitych jaj i mieszam już łyżką. Formę dno średnica 25 cm wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Piekę 20-25 minut temp 160 stopni góra dól. Sprawdzam patyczkiem czy biszkopt jest suchy. Pozostawiam go jeszcze chwilę po wyłączeniu piekarnika. Wyjmuję na kratkę.

  • krem z winogronem na biszkopcie 2. Śmietanę kremówkę ubijam mikserem. Galaretkę rozpuszczam 1 1/2 szklanki wody. Jak tylko przestygnie dodaję do śmietany ubitej i mieszam mikserem. Na biszkopt wylewam śmietanę połowę, układam połówki gron winogrona, i wylewam resztę śmietany.

  • ananas na kremie 3. Galaretę rozpuszczam według opakowania i zostawiam do lekkiego stęgnięcia. Na śmietanie układam kawałki ananasa odsączonego z zalewy, wylewam galaretkę i wstawiam do lodówki. Przed podaniem dekoruję winogronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Galaretka Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować