Wątróbka w naleśnikowej panierce

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Smaczna wątróbka w panierce....

  • 30 min

Składniki:

  • wątroba wieprzowa ok 40 dag
    jajka 3 szt
    mleko ok 4 łyżki
    mąka ok4 łyżki
    pokrojona natka pietruszki 2łyżki
    zioła
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Wątróbka w naleśnikowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić roztrzepać z mlekiem albo wodą. Dodać mąkę. Mąki dodajemy tyle aby powstało gęste ciasto naleśnikowe .Dodać natkę pietruszki i wymieszać. Doprawić do smaku solą. Wątrobę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć pieprzem albo ulubionymi ziołami. Kawałki wątroby maczać w przygotowanym cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować