Wafle ”nugatowe”

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

Wafle smakują dużo lepiej niż te z masą z mleka skondensowanego.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1,5 szkl. cukru
    • 20 łyżek mleka
    • 3 szkl. płatków owsianych błyskawicznych
    • 2 łyżki kakao
    • 15 dag orzechów
    • kostka masła
    • opakowanie wafli
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Wafle ”nugatowe” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować z cukrem. Dodać płatki owsiane, pogotować 10 min.
  • 2. Zdjąć z ognia, wsypać kakao, posiekane drobno orzechy, masło.
  • 3. Wymieszać. Przekładać wafle przestudzoną masą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować