„Ciasteczka Ani”

5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Nazwa ciasteczek jest na cześć koleżanki, od której dostałam ten przepis.

  • 30 min

Składniki:

  • - szkl. mąki
    - szkl. cukru
    - 2 jajka
    - 1,5 dag czekolady
    - 2 łyżki masła
    - 0,5 szkl. oleju
    - 2,5 szkl. płatków owsianych błyskawicznych
    - kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
    - łyżeczka cukru waniliowego
    - szczypta soli
    - wg uznania : rodzynki, drobno pokrojone orzechy
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Calzone

„ciasteczka ani” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć masło z żółtkami i cukrem. Dodać olej, rozpuszczoną czekoladę i cukier waniliowy. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sól, płatki owsiane i dowolne dodatki.
  • 2. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładać łyżką niewielkie porcje ciasta zachowując odpowiednie odstępy. Z podanej ilości wychodzi około 4 blaszek ciastek. Piec około 10-15 min. w temp. 180 stopni. Po wyciągnięciu z pieca poczekać chwilę aby ciastka ostygły i zrobiły się twarde przed nakładaniem kolejnej porcji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować